Нашият екип

Курсът се провежда от доказалите се в практиката йога инструктори Камал Кишор и Пракаш Чандра, а вкусната аюрведична храна е заслуга на майстор готвач.

Йога с Камал
Йога с Камал

Йога инструктор Камал Кишор

Камал Кишор е индийски йога инструктор, който се запознава с древните физически, умствени и духовни практики едва на 12-годишна възраст. Негов гуру и учител е Свами Сарасвати, а обучението му се провежда в Дивайн Лайф Съсайъти, Ришикеш, Индия.

През 2007 г. Камал участва в 21-дневен курс по йога, чиято цел е усвояване на техники за подобряване на общото здравословно състояние. Курсът е организиран от Бихарската школа по йога в Мунгер (Бихар), Индия.

В продължение на три години, от 2012 до 2015 г., изучава в детайли различните видове йога: Саняса (създадена от Свами Сарасвати), Раджа, Кундалини, Крия, Мантра, Нада, йога за деца; овладява ведическите ритуали за хармонизиране на чакрите, техники за медитация и др.

През 2013 г. взема участие в подготовката на поредното издание на Световната конвенция по йога, проведено в Бихар, Индия.

В периода 15 – 29 март 2015 г. е поканен от асоциация Културен център Рабиндранат Тагор за организацията и провеждането на курсове по йога и тематични концерти в румънските градове Тимишоара и Букурещ.

От април 2015 г. до януари 2016 г. Камал Кишор живее в Хималаите, където се среща с различни йога и духовни водачи, които му помагат да усъвършенства своите умения в практикуването на древната наука за живота.

.

 

Йога с Пракаш
Йога с Пракаш

Йога инструктор Пракаш

Пракаш е сред най-известните и утвърдени йога инструктори в България.

Роден е в Северна Индия в семейство на брамини – висша каста на свещениците, духовните лидери на индийското общество.

Израства в село, разположено на един от южните склонове на Хималаите, и от ранна детска възраст започва да посещава местния йога ашрам (манастир). Привлечен от тайнствата на древното учение, той постепенно го превръща в свое призвание и начин на живот.

След години, вече напълно осъзнат по духовния път, който е поел, той навлиза все по-дълбоко в йогийската философия и практика, за което допринасят и многобройните му контакти с други йоги и садхута (странстващи монаси и проповедници), с които обикаля множество манастири в Северна и Южна Индия.

През 2001 г. съдбата довежда младия индиец в България, където бързо си спечелва репутация на компетентен и уважаван инструктор и преподавател.

Йога практиките, които прилага, са насочени към интегриране на физическото, психическото и емоционалното здраве.

Вярва, че хармонията в живота е постижима, но формулата за постигането ѝ е различна за всекиго – основен принцип в йогийския начин на мислене, който високо цени уникалността на отделния човек.

.