Йога книги – топ най-добрите издания за 2018

Наскоро сте започнали да се занимавате с йога и искате да разберете повече за тази древна йогийска практика? Или сте напреднали и се нуждаете да обогатите знанията си още, попивайки мъдрите мисли на древните йога учители? А може би имате йога студио или пък търсите най-полезните асани, които можете да упражнявате у дома си?

За всички вас, и съвсем начинаещи и напреднали подготвихме един кратък списък на топ йога книги за 2018, които е добре да имате винаги под ръка.

Книги за йога практика

Най-добрите издания на йога книги за 2018

YOGA Anatomy

Искате ли да разберете какво се случва с тялото ви по време на изпълнението на всяка асана? Книгата на Лесли Каминоф и Ейми Матюс съдържа ясни и разбираеми описания и обяснения за натоварването на всеки един мускул в тялото ви по време на упражненията.

Ще разберете принципите, които стоят в основата на всяко едно движение и ще разберете как промяната на позата увеличава или натоварва тялото и влияе върху органите, мускулите и дишането ви.

В 11 глави Лесли Каминоф и Ейми Матюс представят пълна и подробна информация за реакцията на тялото по време на йога упражненията. Изданието е допълнено с прекрасни цветни илюстрации, които ще ви помогнат да вникнете още по-бързо в „YOGA Anatomy”.

The YOGA – CBT WORKBOOK for Anxiety

Работната книга за тревожност „Йога – СВТ” съчетава две изключително силни стратегии за справяне с тревожността – когнитивната поведенческа терапия и Кундалини йога.

В книгата ще откриете практически упражнения и ефективни техники, които ще намалят стреса и ще ви накарат да погледнете на живота откъм хубавата му страна. Тази книга е за тези от вас, които търсят пътя на осъзнаването, преодоляването на тревожността и достигането до едно друго, по-високо ниво на разбиране и възприемане на живота.

Авторите на „The YOGA – CBT WORKBOOK for Anxiety” Джули Грайът – Ферис и Манджит Каур Халса имат дългогодишен стаж в областта на поведенческата психология. Манджит Каур Халса е дългогодишен преподавател по Кундалини йога.

The Women’s Health BIG BOOK of YOGA

Ако сега се впускате в опознаване на йога практиката, то книгата на Катрин Бъдиг трябва да заеме едно от първите места във вашия списък на топ йога книги.

„The Women’s Health BIG BOOK of YOGA” е изключително приятно и лесноразбираемо четиво, в което авторката се е постарала в първите страници да опише историята на йога, да отговори на най-задаваните въпроси свързани с йога, както да даде разбираемо обяснение за ползите от практикуването на йогийски упражнения.

Във втората част на книгата са показани (и описани) всички основни асани, а които всеки начинаещ трябва да започне.

А в края на книгата Катрин Бъдиг е отделила няколко странички със съвети за намаляване на безпокойството, за изграждане на сила и нали е йога книга, насочена основно към жени, дава съвети за любовта и разбитото сърце.

Книги за йога упражнения

YOGA TERAPY

Марк Стивънс, авторът на тази страхотна йога книга е сред най-продаваните автори и всяка негова книга се нарежда в световните класации за топ йога книги. „YOGA TERAPY” също не остава по-назад и още с излизането си се превърна в една от най-четените йога книги за 2018.

В книгата си Стивън разказва за произхода на йога терапията, обяснява подробно анатомията на човешкото тяло и разкрива детайли относно съвременната практика и принципите на йога. Втората половина от книгата му е практическа информация и предписания за асани за над 50 мускулно – скелетни, репродуктивни, умствени и емоционални състояния.

Restore and rebalance

Restore and rebalance” е деветата книга на авторката Джудит Хенсън Ласатер, но дори да не сте чели всичките ѝ предишни книги, тази ще ви допадне със сигурност.

Във „Възстановяване и ребалансиране: йога за дълбока релаксация” Ласатер предлага програма от йога упражнения, които помагат да се възстанови баланса между тялото и ума.

Книгата е лесноразбираема, придружена е с много фотографии, а обясненията на упражненията за дълбока релаксация се написани по начин, по които дори и съвсем начинаещи ще могат да изпълнят.

YOGA for HEATHLY AGING

Тази книга ще остане сред топ йога книгите не само за 2018, но и дълги години занапред. Книгата на Бакстър Бел и Нина Золотоу „Йога – здравословно остаряване” разкрива как да забавим процесите на стареенето и да подобрим качеството си на живот чрез йога, медитация и пранаяма.

В книгата авторите много майсторски са вплели мисли от древни учители, медицинска информация и практики, които помагат да остареем бавно, красиво и здравословно. „YOGA for HEATHLY AGING” е изцяло насочена към основните проблеми при остаряването: намаляване на гъвкавостта, баланса, здравето на мозъка и сърцето.

Във всяка глава Бел и Золотоу разглеждат физиологията на тялото, принципите на йога терапията, специфичната последователност на асаните и дава доста голям практически набор от упражнения по йога, с които да забавим старостта.

2,100 Асани

Ако искате да получите пълно ръководство по йога, написано по свеж и завладяващ начин, то „2,100 Асани” от Daniel Lacerda е вашата книга. В 2,100 ASANAS Ще откриете пълен каталог от йогийски пози, всяка една описана подробно и придружена с висококачествени фотографии. Книгата изключително приятно визуално оформена, а стила на авторът е лек и разбираем.

„2,100 Асани” е подходяща книга както за начинаещи, така и напреднали в йога изкуството.

HATHA YOGA Illustratet

Книгата показва в цветни илюстрации как правилно да практикувате Хатха Йога. Всички пози са описани подробно, а от снимките ще разберете дали изпълнявате правилно упражненията или не.

Йога: Топ 100 пози

Още една книга, която се нарежда сред топ йога книгите на 2018 сред читателите. „Йога: Топ 100 пози” на Сюзън Холистър ще ви даде подробна информация за йога позите и начините, по които да ги изпълнявате правилно, ще ви научи на дихателни техники, как да облекчите болките си и как да подобрите здравето си цялостно.

Бхагават Гита:Песента на БОГА

Всеки, който практикува йога ще ви каже, че ако искате да се потопите във философията на йога трябва да започнете от Бхагават Гита. „Песента на Бога” не се издава за пръв път, но всяка година, в която излезе на пазара неизменно е в списъка на топ йога книгите. Това е може би една от най-добрите книги за йога, писани някога.

Книгата е написана като поезия и представя разговор между бог Кришна и неговият ученик Арджуна. Разговорите обхващат всички теми от живота и въпреки възрастта на текста, той е актуален и днес. Независимо дали търсите отговор на проблемите си, посока, по която да поемете или търсите съвети за живота и духовността, в тази книга ще ги откриете.

Йога книги в библиотеката

Йога книги, които присъстват и в нашата библиотека

Представихме ви някой от йога книгите, които оглавяват класации за 2018 година, но знаете, че всеки си има любими книги, които счита за класика.

Затова решихме да споделим някой от нашите любими заглавия, които с удоволствие препрочитаме отново и отново.

Моят живот в 23 пози

Това е книга за работещите жени, за майките, за всички, които се опитват да балансират между семейството, къщата и работата. Авторката на „Моят живот в 23 пози” Клер Дедерер повежда читателите към едно невероятно пътуване към йогата.

Книгата е написана живо, интересно и макар че авторката разказва за перипетиите си, успява да насочи вниманието и към различните асани, които помагат на натоварените жени в днешно време да намерят себе си и да открият баланса.

Йога Сутра на Патанджали

Това е може би най-ценната, проницателна книга, която можете да откриете на пазара. Това е книга, която ще ви поведе по пътя на концентрацията и дълбоката медитация и ще ви накара преосмислите напълно досегашния си начин на живот.

Патанджали представя Сутрите в най-чистата им форма, прилага и преводи от един от най-видните йога майстори Шри Свами Сачидананда.

Това е едно пътуване, което ще ви отведе до прозрения, за които сте смятали, че никога няма да достигнете.

YOGA’S HEALING POWER

В своята книга от 200 странички, авторката Али Хамилтън описва как една древна традиция като йогата може да бъде прилагана в съвременния живот. Тази книга ще ви научи как да промените живота си, как да се мотивирате вътрешно като използвате ума, тялото, емоциите, дишането, спомените, дори болката си.

Чрез прилагане на практически упражнения, използване на медитация и лични истории, „YOGA’S HEALING POWER” ще ви помогне да разкриете целия си потенциал, да повярвате в себе си и да се самоусъвършенствате.

Eight Limbs of YOGA

В книгата си Yogani разкрива перфектния баланс между следването на древните йогийски философии и прилагането им в съвременния динамичен свят. Четивото е приятно, дава много информация за йога позите и разкрива същината на йога философията.

Cool Jooga Tricks

Авторът на книгата Мириам Остин предлага творчески интерпретации за много йога пози, подходящи за начинаещи, които искат да опитат йога в домашни условия.

В Cool Jooga Tricks са показани не само йога позите, които подръчният „реквизит” като столове, дивани и одеяла и други, които могат да бъдат използвани за изпълняване на упражненията. Позите, които Остин показва са лесни за изпълнение от напълно начинаещи.

FIND YOUR TRUE FORK

Завършваме с една от топ йога книгите за 2018 – „FIND YOUR TRUE FORK”, която ще ви научи как да взимате информирани и отговорни решения за храната, която слагате на масата си.

Книгата, автор на която е Джеф Красно предлага различни начини на хранене от гледна точка на различни водещи готвачи. Красивите фотографии, големият брой рецепти за здравословно хранене, както и Аюрведа съвети за храненето правят книгата едно много полезно и интересно за всички четиво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.